C-Cube

DermaZuid is een innovatieve kliniek, die bijvoorbeeld op het gebied van onderzoek naar moedervlekken de laatste technologie in huis heeft: de C-Cube uit Frankrijk. De dermatologen leggen de voordelen van dit nieuwe technologisch hulpmiddel als volgt uit: ‘De C-Cube is een digitale dermatoscoop, oftewel een microscoop voor de huid.

Wanneer we met de conventionele opsporingsmethodes een vermoeden hebben van een kwaadaardige
moedervlek, bekijken we deze vervolgens zeer nauwkeurig met de C-Cube. Deze dermatoscoop maakt een digitale foto van hoge resolutie, die meteen op het computerscherm kan worden weergegeven. Met zo’n Ultra High Defiition digitale foto wordt elk detail van de huid met uiterste precisie weergegeven.’

Met de C-Cube zijn uiterst betrouwbare metingen van een moedervlek mogelijk, waardoor de kleinste veranderingen in grootte en oppervlak van moedervlekken kunnen worden ontdekt. Ook kan de ontwikkeling van een moedervlek in de loop der jaren door een vergelijking van het beschikbare fotomateriaal goed worden gevolgd. DermaZuid past deze revolutionaire technologie bij de opsporing van mogelijk kwaadaardige moedervlekken toe als eerste dermatologische kliniek in Nederland.

‘De C-Cube is state-of-the-art technologie en het resultaat van meer dan tien jaar research door vooraanstaande huidexperts, ontwikkeld  in samenwerking met prominente dermatologen’.