DermaZuid behaalt ZKN-keurmerk

Onze kliniek heeft het kwaliteitskeurmerk voor medisch specialistische zorg van Zelfstandige Klinieken Nederland behaald. Wij zijn gespecialiseerd in dermatologische zorg. Onafhankelijke keuringsinstantie KIWA heeft ons gecontroleerd op de zware kwaliteitseisen van het ZKN Keurmerk zoals veiligheid, infectiepreventie, toetsing op medisch specialisten, medicatiebeheer en patiëntenvoorlichting.

Hoge patiënttevredenheid
Gespecialiseerde klinieken zoals wij zijn over het algemeen goedkoper voor de samenleving (15-20% volgens de Nederlandse Zorgautoriteit), doordat we de zorg beter kunnen plannen en efficiënter kunnen organiseren. Hierdoor weten mensen sneller waar ze aan toe zijn. Daarnaast is door de kleinschaligheid en de persoonlijke aandacht de patiënttevredenheid in klinieken erg hoog, gemiddeld scoren klinieken een 8,5.

Klinieken zijn gespecialiseerd=
Het allerbelangrijkste is natuurlijk de kwaliteit van een behandeling; doordat klinieken zich toeleggen op slechts één of enkele behandelingen zijn de specialisten die er werken en de medische staf er dikwijls veel meer gespecialiseerd. Zij voeren dezelfde behandelingen vaker uit, waardoor ze meer ervaring hebben op een specifiek gebied.

Uw zorg is verzekerd
Veel mensen in Nederland weten nog niet dat ze vaak gewoon met hun basisverzekering bij klinieken terecht kunnen. Ze worden nog te vaak automatisch doorverwezen naar het lokale ziekenhuis, terwijl dit niet de beste optie voorhanden hoeft te zijn. Daarbij is het wel van belang dat mensen met gezond verstand een kliniek kiezen, door op het ZKN-keurmerk te letten. De website www.zkn.nl  helpt mensen om dit kiezen gemakkelijker te maken; hierop zijn alle klinieken in Nederland te vinden, die het keurmerk hebben.

ZKN keurmerk beste keurmerk in de zorg
Uit een onderzoek van de Consumentenbond kwam het ZKN-keurmerk als beste keurmerk in de zorg uit de bus. Steeds meer Nederlanders kiezen voor een behandeling in een kliniek met het ZKN keurmerk in plaats van een ziekenhuis. Klinieken met een ZKN keurmerk voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen en staan garant voor een optimale behandeling.