Een bezoek aan DermaZuid gaat op afspraak, altijd via een verwijzing door een huisarts of een ander medisch specialist.

Bent u voor de eerste keer in de kliniek? Vergeet dan niet uw verwijsbrief, legitimatiebewijs en verzekeringspasje mee te nemen. Bij binnenkomst in de kliniek meldt u zich aan de ontvangstbalie, zodat wij weten dat u aanwezig bent. Hier ontvangt u van ons een formulier welke u dient in te vullen in de wachtkamer. U wordt in de wachtkamer opgehaald door een doktersassistente of de arts zelf.

Diagnose en behandeling

Vaak is het mogelijk al bij een eerste bezoek een diagnose te stellen. Kleine onderzoeken en ingrepen kunnen we direct verrichten. Voor uitgebreid onderzoek of een ingreep maken we meestal een nieuwe afspraak.

Hoe lang duurt het eerste consult?

Een eerste consult duurt tussen de 15 en 45 minuten, afhankelijk van uw klacht(en).

Wachten

We doen ons uiterste best het spreekuur zo soepel en vlekkeloos mogelijk te laten verlopen, want we willen u niet langer laten wachten dan nodig is. Toch kan het voorkomen dat u wat langer moet wachten. Wij brengen u hiervan op de hoogte


Recepten en formulieren

Als u van de dermatoloog een recept hebt gekregen, geeft u dit na afloop van uw bezoek af aan de balie. De baliemedewerkster zal uw gegevens hierop noteren.
Het is ook mogelijk dat de dermatoloog u een formulier geeft. Ook dit formulier geeft u af aan de balie.
Voorbeelden van formulieren die de arts u kan geven:

  • een formulier voor bloedonderzoek
  • een formulier voor röntgenonderzoek
  • een formulier voor de baliemedewerker. De dermatoloog heeft hierop aangekruist welke soort vervolgafspraak er voor u ingepland dient te worden.

Vragen

Bij problemen of vragen kunt u altijd contact opnemen met de kliniek, een medewerker zal u graag te woord staan.